Koffeinbloggen

Den pigga bloggen

HBC = Home Barista Champion!

Posted by kaffemannen on October 3, 2006

I år är det första året för dig som Hemmabarista att kunna bli Champion!
Allt är inte klart ännu (99% är färdigt), men vill “tjinga” om det redan nu.

Vi kommer ha tävlingen för att det är KUL och för att lära av varandra och få feedback på vad man bör öva på eller tänka på i framtiden. Kanske också för att få smak för att i framtiden arbeta som barista…..
Kul och roligt har vi ju även på våra barista-jam, men detta kommer vara en tävling och då krävs givetvis regler och riktlinjer. Dessa regler och riktlinjer är snart helt klara och här kommer en liten hint om vad det handlar om:

    Tävlingen kommer likna den riktiga “Barista Cup” men med andra domarprotokoll (alltså inte riktigt lika hårt dömt). Dessa protokoll är ännu inte helt färdiga men kommer att skickas till de tävlande (ingen annan) efter att de anmält sig. I protokollen finns även lite tips om vad man bör tänka på som tävlande (en liten hjälp på vägen).
    Tävlingen kommer gå av stapeln en söndag, men datum är ej satt ännu.
    Kval och final kommer vara samma dag. Alltså kommer de som går vidare till final tävla två gånger samma dag. Skulle vi bli “för många” så blir tävlingen över två dagar.
    Vi kommer att vara två domare (men inte nödvändigtvis samma två domare hela tiden).
    Du får INTE på något sätt arbeta, eller ha arbetat som barista, utan endast ha kunskaper med dig hemifrån. Visar det sig att du har arbetat som barista så blir du diskad.
    Däremot får du gärna uppsöka en barista och använda denna som en coach!
    Om det blir 8 anmälda deltagare eller färre så flyttas tävlingen till annat datum
    Vi kommer förmodligen ha ett par sponsorer (som det ser ut nu) men kan ej avslöja vilka ännu. Är du intresserad av att sponsra projektet så hör gärna av dig till: info@rentabarista.se eller: info@te-kaffe.com.
    Styrelse för tävlingen är satt men kommer förmodligen växa i takt med fler sponsorer (=fler krav på oss som arrangörer). Det är inte Te & Kaffehuset som är anordnare (men Mattias Sjöbeck som driver just Te & Kaffehuset i Malmö är initiativtagare och styrelseordförande) därför är det är inte säkert att tävlingen kommer vara på samma plats varje år
    Detta är en återkommande tävling och event och kommer gå av stapeln en gång per år. Kommande år kan det behövas flera kval i andra städer innan finalen.

Fler punkter och info kommer (eventuellt på en egen hemsida).

Åter igen, bli inte avskräckt av regler och riktlinjer även om tävlingen i sig är väldigt seriös. Vi träffas, “nätverkar” och har kul tillsammans. Vi garanterar att du kommer lära dig mycket genom att delta. Även gästföreläsare kommer…
Givetvis är publik välkommen!

Nu har vi öppnat dörren för intresseanmälningar. Först till kvarn…
Blir DU årets champion?

4 Responses to “HBC = Home Barista Champion!”

  1. Danne said

    Mannen, det här är helt genialt!

  2. Joakim said

    Det låter ju strålande kul. Du har iaf garrat en deltagare i mig och jag kan också med all säkerhet säga att det inte finns några dolda yrkesår på café här och jag är ganska övertygad om att mina “rosettas” styrker detta påstående. Får väl kila ner på Malmborg och köpa ett flak mjölk och lägga mig i hårdträning. Ser fram emot mer detaljer om datum etc.

  3. Datum blir söndagen den 26/11 påp förmiddagen.

  4. Lebanonsportscircle4544$anchor$basketball Betting,final Four,final Four Betting,final Four Gambling,final Four Sports Book,final Four Sportsbook,march Madness,march Madness Betting,march Madness Gambling,march Madness Sports Book,march Madness Sports…

    Lebanonsportscircle4544$anchor$basketball Betting,final Four,final Four Betting,final Four Gambling,final Four Sports Book,final Four Sportsbook,march Madness,march Madness Betting,march Madness Gambling,march Madness Sports Book,march Madness Sportsbo…

Leave a comment