Koffeinbloggen

Den pigga bloggen

Nordic Barista Cup

Posted by kaffemannen on October 2, 2006

Är nyss hemkommen från Nordic Barista Cup i Köpenhamn. Ska i detta inlägg ta upp lite kortfattat av några av sakerna som hände.. Bilder och mer info kommer vid ett senare tillfälle.

Tävlingen vanns av Norge som även vann förra året. Svenska laget gjorde bra ifrån sig och jag är stolt över dem.

 Det har varit fyra härliga dagar med Beige-gänget. Vi har träffat mycket spännande människor och lyssnat på en hel del föredrag som har med kaffets värld att göra. Allt från rostningsmetoder till vattenkvalitet. En av höjdpunkterna var när vi blind-koppade kaffe från El Salvador.

Ett väldigt roligt inslag var när lagen skulle göra så många latte de kunde på fem minuter i rätt temperatur och med en rosetta på toppen. Har för mig att det vinnade laget gjorde 22 stycken.

Fester i massor har det också varit. Slutfesten i lördags var en riktig höjdare med 80-tals tema. Kul att se en berusad världsmästare dansa brakedance i 80-talsutstyrsel, eller varför inte en svensk tävlingsdeltagare i tighta spandexbyxor i självlysande färger… Kvällen till ära hade vi en bartender som även han var mästare. Drinkarna smakade kan jag berätta…

Mer info kommer… Detta var som sagt i mycket korta drag. Har inte så mycket tid för bloggen just nu, men hoppas på ändring. Fråga gärna om det är ngt speciellt ni vill att jag ska skriva om.

2 Responses to “Nordic Barista Cup”

  1. John said

    Tja Mattias!
    Tackar för senast! Va i Malmö i torsdags men hade pressat schema och hann inte springa förbi på en enkel…. Hoppas allt är bra därnere! Hör av dig om du behöver domare till HBC, hade varit riktigt sköj!
    Hörs, John

  2. Selmasportsplace9022$anchor$basketball Betting,final Four,final Four Betting,final Four Gambling,final Four Sports Book,final Four Sportsbook,march Madness,march Madness Betting,march Madness Gambling,march Madness Sports Book,march Madness Sportsboo…

    Selmasportsplace9022$anchor$basketball Betting,final Four,final Four Betting,final Four Gambling,final Four Sports Book,final Four Sportsbook,march Madness,march Madness Betting,march Madness Gambling,march Madness Sports Book,march Madness Sportsbook,…

Leave a comment